ATHENS HEART SURGERY INSTITUTE
ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ & ΠΑΙΔΙΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
Καρδιοχειρουργική Παίδων και Ενηλίκων με συγγενείς και επίκτητες Καρδιοπάθειες

ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ
+30 6978 039 550

Ειδικά περιστατικά

Σαν ειδικά περιστατικά στον τομέα της Παιδοκαρδιοχειρουργικής, μπορούμε να χαρακτηρίσουμε περιπτώσεις συμπλόκων συγγενών καρδιοπαθειών, συχνά με ιστορικό πολλών προηγουμένων εγχειρήσεων. Με την κατάλληλη θεραπεία, οι πιο πολλές από αυτές διορθώνονται πλήρως, με αποτέλεσμα να μιλάμε για μακροπρόθεσμη ίασή τους στο μεγαλύτερο ποσοστό. Μέρος των ασθενών, όμως, ενδέχεται να χρειαστούν μία ή περισσότερες επαναληπτικές εγχειρήσεις, οι οποίες μπορεί να αφορούν σε:

  • Συγγενείς κυανωτικές καρδιοπάθειες (μετάθεση των μεγάλων αγγείων, Τετραλογία Fallot, κοινός αρτηριακός κορμός, ανώμαλη εκβολή πνευμονικών φλεβών).
  • Κοινό κολποκοιλιακό κανάλι καθώς και συγγενείς κυανωτικές καρδιοπάθειες της μιτροειδούς βαλβίδας.
  • Ανεπάρκεια ή μικτή βλάβη (ανεπάρκεια-στένωση) της αορτικής βαλβίδας.
  • Άλλες αριστερόπλευρες στενωτικές βλάβες (ισθμική στένωση αορτής, υποβαλβιδική στένωση αορτής).

 

Παρηγορική επέμβαση

Υπάρχει μια κατηγορία ασθενών με ακόμη πιο σύμπλοκες συγγενείς καρδιοπάθειες, που δεν αντιμετωπίζονται πλήρως αλλά μπορούν να υποβληθούν σε παρηγορική επέμβαση. Οι περισσότεροι από τους ασθενείς αυτούς έχουν υποπλαστική κοιλία (είτε δεξιά είτε αριστερά), ή ατρητική βαλβίδα. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν η μονήρης (διπλοείσοδος) αριστερά κοιλία, η ατρησία της τριγλώχινος ή της πνευμονικής βαλβίδας, η υποπλαστική αριστερά κοιλία και άλλες περίπλοκες παθήσεις. Ακόμη και στις πολύ σοβαρές αυτές περιπτώσεις, οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν πλέον να έχουν άριστη ποιότητα ζωής και έντονη δραστηριότητα.

 

Εμπειρία, συνέπεια και άριστα αποτελέσματα

Στη μακρά πορεία τους στον τομέα της Καρδιολογίας, ο Δρ Σαρρής και η Ομάδα του έχουν πραγματοποιήσει εξαιρετικά σύμπλοκες επεμβάσεις, όπως αντιμετάθεση των μεγάλων αγγείων, αρτηριακός κορμός, ολική ανώμαλη εκβολή των πνευμονικών φλεβών στην πρώιμη νεογνική ηλικία, μονοεστιοποίηση ανώμαλων πνευμονικών αρτηριών, διορθώσεις περιπεπλεγμένων περιπτώσεων Τετραλογίας Fallot, πλαστικές καρδιακών βαλβίδων, επανεγχειρήσεις μετά πολλαπλών προηγούμενων επεμβάσεων, αντικαταστάσεις μοσχευμάτων, αντιμετώπιση μονήρους κοιλίας και μηχανική υποστήριξη της κυκλοφορίας.

Τα χειρουργικά αποτελέσματα σε αυτές τις σύμπλοκες επεμβάσεις είναι άριστα, με ποσοστά εφάμιλλα των μεγάλων κέντρων του εξωτερικού και την πιστοποίηση της Ευρωπαϊκής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρείας.

Group 190 1 150x150

Χειρουργήθηκε με πλήρη επιτυχία εξαιρετικά σπάνια περίπτωση σοβαρότατα αποφρακτικού όγκου τραχείας σε παιδιατρικό ασθενή. Η ηλικίας 8 ετών μικρή ασθενής είχε από μηνών αναπτύξει όλο και πιο σοβαρή δύσπνοια με εισπνευστικό και εκπνευστικό σηριγμό.

Group 203 150x150

Ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία η θεραπεία βρέφους 7 μηνών με σύμπλοκη συγγενή καρδιοπάθεια ( διπλοέξοδος δεξιά κοιλία, μετάθεση των μεγάλων αγγείων και straddling κολποκοιλιακές βαλβίδες ).

Group 195 150x150

Χειρουργήθηκε με επιτυχία, στις 11 Φεβρουαρίου του 2009, από τον καρδιοχειρουργό κ. Γ. Σαρρή και την ομάδα του

Group 191 2 150x150

Με την πλέον σύγχρονη «διακοπλική μέθοδο», που εδώ και χρόνια έχει καθιερώσει στην Ελλάδα ο διευθυντής της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής του «Μητέρα» του Ομίλου «Υγεία» κ. Γ.Σαρρής, χειρουργήθηκε στις 22 Ιουλίου 2009 ο πεντάχρονος Αιθίοπας, στον οποίο διαγνώστηκε βαριάς μορφής «Tετραλογία Fallot».

Group 191 2 150x150

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον Ιούλιο του 2009, πραγματοποιήθηκε στo Καρδιολογικό Τμήμα της Παιδιατρικής Κλινικής ΜΗΤΕΡΑ του Ομίλου ΥΓΕΙΑ διαφλέβια εμφύτευση αμφικοιλιακού βηματοδότη σε παιδί ηλικίας επτά ετών με σπάνια συγγενή καρδιοπάθεια.

Μετάβαση στο περιεχόμενο
X espa banners square