ATHENS HEART SURGERY INSTITUTE
ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ & ΠΑΙΔΙΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
Καρδιοχειρουργική Παίδων και Ενηλίκων με συγγενείς και επίκτητες Καρδιοπάθειες

ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ
+30 6978 039 550

Αρχική  /  Ανακοινώσεις   /  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
04/11/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Λαμβάνοντας υπ' όψιν τις πολλαπλές ανακοινώσεις στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την αναστολή λειτουργίας της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία", ευαισθητοποιημένοι για τις επακόλουθες αυξημένες ανάγκες έγκαιρης θεραπείας πολλών καρδιοπαθών παιδιών και ανταποκρινόμενοι σε πολλαπλές εκκλήσεις γονέων αλλά και συναδέλφων παιδιάτρων να συνδράμουμε στην έκτακτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, προς ανακούφιση των αγωνιούντων γονέων καρδιοπαθών παιδιών, τους ενημερώνουμε για τα εξής:
  1. Η Παιδοκαρδιοχειρουργική και Παιδοκαρδιολογική μας ομάδα αναλαμβάνει αμέσως την φροντίδα κάθε παιδιού και ( ενήλικα με συγγενή καρδιοπάθεια ) που μας απευθύνεται, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
  2. Η ομάδα μας, με συνεχή συνεργασία στην Ελλάδα από το 1997, λειτουργεί ήδη από 4-ετίας στην Παιδοκαρδιοχειρουργική- Παιδοκαρδιολογική Κλινική ΜΗΤΕΡΑ, διαθέτοντας υπερσύγχρονη υποδομή και πραγματοποιώντας όλο το φάσμα των παιδοκαρδιοχειρουργικών επεμβάσεων με άριστα αποτελέσματα, διεθνούς επιπέδου.
  3. Στις επεμβάσεις που πραγματοποιούμε συμπεριλαμβάνονται όλες οι σύγχρονες επεμβάσεις σε νεογνά (π.χ επέμβαση aterial switch για τη μετάθεση των μεγάλων αγγείων, ή διόρθωση αρτηριακού κορμού και της πλήρως ανώμαλης εκβολής πνευμονικών φλεβών ), καθώς και σε μεγαλύτερα παιδιά με κοινές παθήσεις ( π.χ, διόρθωση μεσοκολπικής και μεσοκοιλιακής επικοινωνίας, ισθμικής στένωση αορτής, πλαστική καρδιακών βαλβίδων ), αλλά και σ' αυτά με σύμπλοκες συγγενείς καρδιοπάθειες ( π.χ ακραίες μορφές Τετραλογίας Fallot, διπλοέξοδη κοιλία, κολποκοιλιακό κανάλι, μονήρεις κοιλίες- επέμβαση Fontan, κ.α ). Επίσης, η ομάδα μας πραγματοποιεί επεμβατική θεραπεία όλων των αιμοδυναμικών αρρυθμιολογικών προβλημάτων σε παιδιά και νέους με συγγενείς καρδιοπάθειες, αλλά και επεμβάσεις πρωτοποριακές για τα Ελληνικά και διεθνή δεδομένα όπως υβριδικές επεμβάσεις ακόμα και σε ακφραίες περιπτώσεις συνδρόμου υποπλαστικής αριστεράς κοιλίας, καθώς και διαδερμική εμφύτευση καρδιακών βαλβίδων.
  4. Στην Παιδοκαρδιολογική Κλινική του ΜΗΤΕΡΑ εξετάζουμε περισσότερα από 6.000 παιδιά ετησίως στα εξωτερικά ιατρεία και διενεργούμε 150-200 επεμβατικούς καθετηριασμούς ετησίως. Στην Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική διενεργούμε περισσότερες από 150-200 επεμβάσεις ετησίως.
  5. Η ομάδα μας είναι η μοναδική στην Ελλάδα με επίσημη κατ΄επανάληψη Πιστοποίηση των καρδιοχειρουργικών μας αποτελεσμάτων από την Ευρωπαϊκή Παιδοκαρδιοχειρουργική Εταιρεία. Η διάκριση αυτή, έχει επιτευχθεί μόνο από 10 μεταξύ 384 Ευρωπαϊκών Παιδοκαρδιοχειρουργικών Κέντρων.
  6. Η ομάδα μας, δεν έχει χρειαστεί να παραπέμψει παιδιά για παιδοκαρδιοχειρουργική θεραπεία στο εξωτερικό ( ούτε τώρα ούτε στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια προηγούμενης εργασίας μας σε δημόσιο νοσοκομείου ειδικού καθεστώτος ).
  7. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι την Παιδιατρική Κλινική του ΜΗΤΕΡΑ, όπου χειρουργούνται τα παιδιά- ασθενείς μας, παρέχεται υποστήριξη και για κάθε ενδεχόμενη μη καρδιολογική ανάγκη που θα μπορούσε να παρουσιαστεί με άρτια καταρτισμένους και εξειδικευμένους ιατρούς των παιδιατρικών υποειδικοτήτων ( π.χ παιδοπνευμονολόγους, παιδογαστρεντερολόγους, γενικούς παιδοχειρουργούς, παιδοωτορινολαρυγγολόγους, παιδοενδοκρινολόγους, παιδονευρολόγους κ.α. ). Επίσης στο ακτινολογικό Τμήμα του ΜΗΤΕΡΑ καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των παιδιατρικών ασθενών με τελευταίας τεχνολογίας αξονικό και μαγνητικό τομογράφο.
  8. Το Παιδιατρικό Νοσοκομείοο ΜΗΤΕΡΑ καθώς και το ΥΓΕΙΑ, όπου χειρουργούνται οι ασθενείς μας, συνεργάζονται με τα περισσότερα ΔΗΜΟΣΙΑ ασφαλιστικά ταμεία ( π.χ ΙΚΑ, Δημόσιο ) για κάλυψη των νοσηλείων βάσει συμβάσεων καθώς κια με βάση το ΦΕΚ που ρυθμίζει τα νοσήλεια παιδοκαρδιοχειρουργικών και παιδοκαρδιολογικών επεμβάσεων στις ιδιωτικές κλινικές και το Ωνάσειο.
Για κάθε πληροφορία, οι γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας.
Μετάβαση στο περιεχόμενο
X espa banners square