ATHENS HEART SURGERY INSTITUTE
ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ & ΠΑΙΔΙΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
Καρδιοχειρουργική Παίδων και Ενηλίκων με συγγενείς και επίκτητες Καρδιοπάθειες

ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ
+30 6978 039 550

Αρχική  /  Άρθρα   /  Ειδήσεις για Γονείς   /  Αν το παιδί σας έχει συγγενή καρδιοπάθεια
3

Αν το παιδί σας έχει συγγενή καρδιοπάθεια

Η λέξη «συγγενής» σημαίνει «εκ γενετής». Ο όρος συγγενής καρδιοπάθεια χρησιμοποιείται για να δηλώσουμε μια καρδιακή ατέλεια, δηλαδή μια ανωμαλία της διάπλασης της καρδιάς ή των αγγείων. Οι καρδιοπάθειες αυτές δημιουργούνται όταν η καρδιά ή τα αγγεία που βρίσκονται κοντά στην καρδιά δεν αναπτύσσονται φυσιολογικά πριν από τη γέννηση.

Εάν το παιδί σας γεννηθεί με συγγενή καρδιοπάθεια, έχει σήμερα πολύ μεγάλες πιθανότητες να έχει μία ζωή φυσιολογικού ενήλικα. Εξελίξεις στη διάγνωση και στη χειρουργική κάνουν δυνατή την αποκατάσταση των περισσοτέρων ανωμαλιών, ακόμη και εκείνων που κάποτε μπορούσαν να θεωρηθούν πολύ βαριάς μορφής. Καθώς η καρδιοχειρουργική συνεχίζει να αναπτύσσεται, οι επιστήμονες θα καταφέρουν να επινοήσουν επεμβάσεις για την αντιμετώπιση όλων των ανωμαλιών της καρδιάς.

Όταν οι γιατροί διαγνώσουν ότι το παιδί σας πάσχει από κάποια μορφή συγγενούς καρδιοπάθειας, μπορεί να προγραμματίσουν και άλλες αναγκαίες, πρόσθετες, εξετάσεις. Ο παιδοκαρδιολόγος και ο παιδοκαρδιοχειρουργός θα αποφασίσουν αν και πότε η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη. Πριν φτάσει αυτή η στιγμή, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να μάθετε σχετικώς με το πώς να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια που θα σας προσφερθεί.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κανένα παιδί δεν είναι όμοιο με το άλλο. Ο γιατρός μπορεί να σας ενημερώσει και να σας συμβουλεύσει σχετικά με τη συγκεκριμένη μορφή συγγενούς καρδιοπάθειας που έχει το παιδί σας.

Καθώς οι συγγενείς καρδιοπάθειες δεν είναι απλές παθήσεις, το παιδί σας θα πρέπει να νοσηλευτεί σε ένα κέντρο ή νοσοκομείο, όπου υπάρχουν ειδικευμένοι γιατροί και προσωπικό. Δηλαδή, παιδοκαρδιολόγοι, παιδοκαρδιοχειρουργοί και ειδικό προσωπικό για τη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Στην Ελλάδα, υπάρχουν σήμερα στην Αθήνα κέντρα, όπου παιδοκαρδιολόγοι και παιδοκαρδιοχειρουργοί προσφέρουν ολοκληρωμένη διάγνωση και θεραπεία. Εκτός αυτού, σε μεγάλες πόλεις υπάρχουν ειδικευμένοι παιδίατροι ή παιδοκαρδιολόγοι που μπορούν να βοηθήσουν διαγνωστικά και να σας κατευθύνουν.

Μετάβαση στο περιεχόμενο
X espa banners square